Biografia Ravi Ramoneda


Devocional per naturalesa, des de molt jove, ha estat acompanyat per mestres de diferents disciplines, format en medicina tradicional xinesa i sanació a través de la consciència i el poder del so.

Ha explorat diferents instruments i cants del món, que l’han ajudat a expressar la devoció del Bhakti des de diferents estils. La seva principal inquietut sempre ha estat la realització de l’Ésser i és el que es respira i viu a través de la seva música i cants. El missatge de’n Ravi Ramoneda va més enllà de l’esfera mental o fins i tot de la emocional, ja que arriba a espais molt profunds. És una experiència única.

La presència i el silenci de Ravi, ens convida a l’experiència del Bhakti, la devoció, una experiència que per a molts és alliberadora i reconnecta amb espais que fins i tot de vegades desconeixíem que anhelàvem.

Té una manera molt especial d’obrir el cor i de traduir el seu llinatge al llenguatge contemporani, fent l’experiència accessible a tots.

Actualment viatja pel món oferint tallers i concerts amb el missatge del despertar del cor.

 

Va nèixer en una comunitat de Yoguis. Des de la seva infància ha viscut vinculat a la música i al creixement espiritual. De la mà dels seus pares ja assistia a concerts i cerimònies de Bhakti i Kirtan Ioga. En la seva infantesa va començar amb la percussió i va prosseguir amb la guitarra posteriorment.

Ja en l’adolescència va conèixer el didgeridoo aborigen d’Austràlia, estudiant-lo com a instrument musical i més endavant va començar a utilitzar-ho com a instrument de meditació i sanació. Paral·lelament va descobrir el cant d’harmònics i el poder curativu de la veu. Va continuar aprenent percussió i ritme, especialment afro-llatí, formant part del grup Makumba Group (2003), i altres grups de percussionistes. Simultàniament va començar a estudiar la taula Indú, percussió clàssica del nord de l’Índia. Va començar tocant les taules en el grup Narayani (2005-2007).Ravi Ram_ centre VYA

En 2005 va viatjar per primera vegada a Índia, on es va iniciar espiritualment amb els seus mestres Sri Kalki Bhagavan i Padmavati Amma, Oneness University, els qui van segellar en el seu cor la llavor de la devoció o “Bhakti”. A partir d’aquest moment el seu camí musical va prendre una nova direció cap al despertar de la consciència i la autorealizació. Enfocant-se especialment en el cant de mantres i el Kirtan Yoga.

Entre 2006-2010, va tocar amb el grup Numu (musiques de la terra), que combinava instruments de diferents cultures i cants ancestrals.

Finalment en 2008 neix el grup Onenessound, amb el qual va viatjar per Europa impartint Concerts i Workshops de Kirtan Yoga i Sound Healing.

Ha compartit escenari amb músics i grups com, Nestor Kornblum, Angelika Baumbach, Dave Stringer, Shirai,Tina Malia, Chak dee Punjabia Bhangra Group, Jai Uttal, Brenda McMorrow, Peia, Sudha, Mirabai Ceiba,Murraya Kyle,Lucia Lilikoi entre d’altres.

Ha col·laborat amb grans personalitats del moviment espiritual al món com  Dharma Mittra (Eminencia del yoga ubicado en New York),  Matha Amritanandamai Amma  (Dona santa que abraça a milions de persones al voltant del globus).

I molts altres mestres de Ioga com, Sylvie Trembley, Andrei Ram, Twee Yoga Twee Merrigan, Simon Park Yoga, David Lee Lurey  i  Amitai Cohen.

 Cap al 2000 continua experimentant amb la fusió de la música oriental i l’occidental en els seus aspectes més variats, especialment en el camp de la música devocional i el so curatiu.

Així mateix també toca el Hang, un nou i sorprenent instrument de percussió melòdica, que va ser creat a Suïssa i presentat l’any 2001. En els seus discos sol aparèixer aquest instrument. Especialment en “Hang’s Dream”, un viatge sonor barrejant aquest nou instrument amb diferents estils i amb fantàstiques col·laboracions.

A través de la seva trajectòria musical, ha anat enfocant cada vegada més el seu treball des d’una perspectiva terapèutica i holística. Gràcies al didgeridoo, el cant d’harmònics, els cants védics i devocionals de l’Índia, el poder del mantra “sànscrit” (llengua sagrada Indú), la música Sufí, els cants i rituals Chamànics.

Tot en conjunt l’ha introduït al coneixement del poder terapèutic del so i el potencial autocuratiu i transcendental de la veu i el bio-ritme.

 

Cap a finals del 2012 va desenvolupar un treball anomenat “veu i ànima” que entrellaça els aspectes musicals de la veu amb la capacitat evolutiva i autocurativa de l’ésser humà a través del cant i el silenci interior, essent aquest un treball precursor dels seminaris que actualment presenta amb el nom d’Immersió. En ells comparteix la experiència que ha anat adquirint al llarg de tota la seva vida i també s’acompanyarà de grans savis de cada especialitat; el Bhakti, el Kirtan i el Naad Yoga que son respectivament, la Devoció, el cant sagrat i el coneixement del so.

Aquesta és una iniciativa que visualitza de cara al futur com una Formació (tot i que és un camí de vida) Amb la intenció de facilitar una ensenyança que es pugui integrar en la vida diaria de la persona i que nutreixi d’aquesta experiencia tots els seus camps, com ara laborals, de relacions i processos creatius. I en especial la conexió amb un mateix.

 

Per a més informació podeu consultar les seves xarxes socials:

 

Xarxes socials

Facebook

Instagram 

Google

Canal Youtube

Soundcloud

 

 

Campanya Verkami

Concert Basílica del Pi 2016