Immersió en Bhakti, Kirtan i Nada Yoga 2


Us presentem la Immersió de sis dies en Bhakti, Kirtan i NadaYoga, ” La Voz y el Alma”  impartida per en Ravi Ramoneda

La Immersió està composada per dos mòduls:

**  Bhakti Yoga **

**  Kirtan Yoga **

**  Nada Yoga **

 

Ravi_Inmersion_Girona_webBhati és l’amor a Déu, el sublim íntim i sincer diàleg amb un mateix i la seva divinitat. Representa una de les grans fonts de coneixement i joia en aquesta vida humana. És com un pont entre l’estimat i l’amant, un llenguatge daurat, que pot ser experimentat en silenci, murmuri i cant. És una de les grans joies de la humanitat per comprendre el que alguns savis anomenen el gran misteri. És el camí de la devoció, dels més elevats, i el que ens ensenya a caminar amb cor, respecte i humilitat.

Parlarem del Bhagavad Gita, l’obra mestra del Bhakti Yoga, el camí devocional. També sobre els Bhakti sutres de Naradha i els els nou passos del servei, a més de explicar el significat del concepte Gurú.

 Kirtan o Kirtana ve de l’arrel Kirt (cantar/recitar). Es tracta de cants recitant els noms i qualitats de la Divinitat, normalment en llengua sànscrita. També fa referència a la doble acció de cant i resposta. És una pràctica que s’inclou en el Bhakti Yoga.

La essència del Kirtan és el Bhakti ioga el qual ens explica d’on surt el cant i li dóna la profunditat i ho sublima. De totes les pràctiques, l’ofrena associada al Bhakti diuen que una de les més meravelloses és l’ofrena a través del cant. Aquest principi no solament es veu en El Kirtan o el país d’on vé, l’ Índia,  sinó també en estils com el Gospel, i pràcticament en totes les cultures que existeixen tenen la seva manera, estil, i llenguatge.

Del Kirtan parlarem del seu art i l’experimentarem a nivell pràctic. També parlarem de les divinitats més importans i dels diferents estils del Kirtan.

Nada és la vibració. Tot és vibració en aquest univers. Diuen que el nom que se li atribueix a Déu en forma de so és l’ Om. En el Nada Ioga s’explora el so com a principal manifestació de la vida i es pot arribar a comprendre la totalitat de l’univers escoltant des del silenci mes subtil fins al so mes profund. Diuen que el so és com un teixit que s’ enebra en el present i és l’únic lloc on existeix el Tot, a on es troba el més ancestral i el mateix futur..

Sobre el Nada Yoga, parlarem de la vibració com a camí. De l’Om com origen i fi, dels bijamantres, el silenci i la meditació, els instruments sanadors i el TAO.

 

Durada de la Immersió: 

Dues trobades el primer mòdul i quatre dies de retir residencial a la natura.

PRIMER MÒDUL:

>> HORARI <<

 • Diumenge, 27 de gener, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h
 • Diumenge, 17 de març, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h

Aportació:

 • 90 € per taller
 • Taller residencial (dates a confirmar)

> Inscripcions per als Tallers de la Immersió:

Per fer la inscripció caldrà:

 • Enviar un mail amb les teves dades (Nom, cognoms i telèfon) a info@virananandayogaashram.org
 • Efectuar un ingrés del 20% de l’import del taller al núm. de CC ES24-1491-0001-2821-2856-7621 (Triodos) indicant  “Immersió 2019 + el teu nom i cognoms”.

La quantitat restant es pagarà el dia del Taller.

En cas de cancel·lació per part de l’inscrit, no és farà la devolució de la reserva.

Només es confirmaran les reserves, un cop rebut l’ingrés.

 

Us esperem!

Om Shanti!


Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 thoughts on “Immersió en Bhakti, Kirtan i Nada Yoga

 • zarinda alvarez romano

  Hari Om,
  He estat mirant el contingut dels seminaris , em semblen molt inspiradors. Personalment estic interessada en el cant de mantrams i de sons sagrats, <no em qwueda clar i m'agradaria saber si es dins el contingut del primer seminari o es contempla només dins els altres dos.
  Gràcies

  • Virananada Yoga Ashram

   Hola Zarinda!
   En Ravi Ramoneda, director i ànima de la Immersió fa la següent aclaració:
   “L’ordre de les disciplines seria:
   En el primer bhakti, el segon més enfocat al naad yoga i el tercer al kirtan. L’últim dia està reservat per un convidat especial de Naad yoga, però també serà una cloenda a mode de resum de les tres disciplines.”
   Tot i així, el programa està subjecte a canvis durant el desenvolupament de la Immersió, si ell mateix ho creu pertinent, ja que l’objectiu principal d’aquesta és tenir una experiència de les tres disciplines i s’adaptarà als alumnes que facin la Immersió en la seva totalitat i les necessitats per tant, d’aquest grup.

   La recomanació és que si pots el facis la immersió en la seva totalitat, ja que són disciplines complementaries molt relacionades i difícilment separables entre sí.

   Esperem haver aclarit els teus dubtes.
   Salutacions, fins aviat!