Retir de cap d’any 2015-2016


Hari om! Voldríem compartir amb vosaltres una mica de la nostra bonica experiència al retir de cap d’any de l’associació. Per començar volíem agrair de nou la participació y la presència de tots aquells que vàreu venir, aquells que us vàreu interessar i aquells que per diferents motius al final no vàreu poder venir però en teníeu la intenció, ja que tots vosaltres vàreu participar de la sinergia que va fer possible que aquesta activitat compartida fos una experiència tan fluida i gratificant. Amb la vostra presència, participació i interès anem creixent junts, ens fem grans com a Ashram i ens sentim molt satisfets i motivats per seguir portant ioga i activitats de creixement i realització personal a tots vosaltres.

Passem doncs a compartir els millors moments del retir al monestir budista Samye Dechi Ling:
Després d’acabar de conèixer-nos i repartir les habitacions, vàrem sopar tots junts ben aviat, perquè ens esperava el kirtan amb en Ravi Ramoneda, en Rodolphe Schlachet i en Gonzalo Abarca.

Músics i participants del Kirtan envoltant el mandala durant la nit de cap d'any.

Kirtan

Mandala

Mandala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va ser una experiència intensa, dolça i plena de llum en deixar-nos portar per la música i cants sagrats que van oferir-nos, així com fer-nos partícips de l’elaboració d’un mandala de flors, terra, llum i els nostres propòsits per l’any nou en forma de llavors.

Vàrem dansar al ritme de la percussió en viu, vàrem cantar a Ganesha i a Shiva, a Durga i a Laxmi, i a Krishna, Rama i Hanuman en una experiència de kirtan intensa i irrepetible que ens va fer arribar a la fi del 2015 plens de pau i joia.
L’entrada el 2016 va començar amb la vibració poderosa de 4 gongs sonant a l’uníson dotze vegades i una meditació profunda per assimilar la força i la vibració dels cants i dels nostres propòsits.

Després d’un descans reconfortant vàrem matinar per començar  amb una sessió de hatha yoga acompanyats de la sortida del sol contemplada a través dels finestrals del monestir. Després d’esmorzar vàrem ofrenar el nostre mandala, amb els nostres desitjos a la mare terra, tot cantant i fent-nos costat en aquesta cerimònia tan significativa.

Ofrena a la mare terra Posem la intenció en la nostra ofrena. Regant les llavors dels nostres propòsits mentres feiem la ofrena a la terra. El Ravi Ramoneda enterra la ofrena que vàrem fer a la terra, les flors i terra que conformava el nostre mandala.

Finalment, després de dinar, vàrem començar el retir pròpiament dit, en el qual ens esperaven dos dies per viure i compartir.
Era la primera vegada que treballaven en Viran i el Ravi junts. Va ser entranyable veure la coordinació i sintonia entre pare i fill. La naturalitat, senzillesa i respecte amb què ens varen regalar unes trobades i Kirtans entranyables i plens de llum. Vàrem entendre que el ioga és, i et porta a la Unió, ja que totes les seves branques ens mostren vivencialment la mateixa veritat, des de diferents enfocaments com el Kirtan-Bhakti Yoga i el Raja-Kriya Yoga. Els Sat-sangs al vespre, van estar regals de cordialitat, amor i saviesa de tots per a tots, sense diferències entre nosaltres.

Participants del retir atenent a les classes de filosofia del ioga del Swami Viran. Participants del retir atenent a les classes de filosofia del ioga del Swami Viran

 

 

 

 

 

 

 

 

En resum, vàrem tornar a casa el dia 3 amb el cor i la ment plens de pau, alegria i harmonia i molta força i esperança per encarar aquest any nou que hem començat amb intenció i caliu humà.
Gràcies a tots de nou! Esperem retrobar-nos pel centre aquest curs i en el següent retir, desitjant que siguem molts més i molt més feliços en la retrobada!

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *